10 tips for å komme i gang med din egen bruktbutikk

Så kult at du tenker på å starte din egen butikk! Kanskje du har lyst til å starte den sammen med oss? Der kan være mange ting, som man er usikker på, når man skal starte sin egen butikk. Vi har vært igjennom hele reisen. Fra ide til butikk. 

 

Du har sikkert sett litt “rare” formuleringer og sådan. Det er fordi vi er danske. Den ene av oss bor i Norge og den annen i København. Vi er fortsatt ved å lære å spise rømmegrøt, rakfisk og pinnekjøtt. Til gjengjeld er vi erfarne når det kommer til oppstart og drift av butikk med brukte vare i kommisjon. Vi er helt forrest i feltet i Norges gøyeste bransje.  

 

Men hvem er vi? Magasinet D2 kåret konseptet Det Gule Hus og gründeren bak Niels Gerner Nielsen, blant 30 under 30 år med spesielt potensiale som “ledestjerne” i den grønne omstilling. Se denne video hvis du er interessert: 

Niels bor i Bø i Telemark hvor han underviser i sirkulær økonomi, har startet Det Gule Hus og en badstue forening. 

Klavs som fikser alt med IT, marketing og sosiale medier har drømme om å flytte til Norge med sin kone Siri og deres to barn. Det blir sikkert et sted ved kysten for Klavs seiler mye i sin fritid. Han ligner også på kaptein Haddock.

 

Vi er interessert i å høre hvem du er? Hvorfor du tenker på å starte en bruktbutikk. Hvordan du forestiller den skal se ut? Hvor i landet du befinner deg? Har du funnet lokale? En ting er sikkert: Du er på vei inn i en grønn, gøy og økonomisk sunn bransje! Nå kan det være, at du tenker: “Hva vil de her to rare kare fra Danmark selge meg?” Godt spørsmål etterfulgt av et godt svar: Et konsept som funker!

 

Kvinde går til kassa for at købe bluse

 

Vi leverer et gjennomtestet konsept i form av varemerke Det Gule Hus. Har du ikke besøkt Det Gule Hus, så kan du ta turen innom i Telemark eller Stord på Vestlandet. I 2,5 år har vi samlet sammen erfaring med oppstart, drift og utvikling av det å eie en butikk. Vi har laget en liste med de 10 viktigste områder man må tenke på før man starter og når man er i gang:

1. Det juridiske

Å selge brukte vare  i kommisjon er regulert av loven om kommisjonshandel og brukthandelloven. Du skal også søke løyve hos politiet før du starter. Du er forpliktet på å inngå en kontrakt med hver selger som ønsker å selge sine ting i din butikk. Du skal opprette egen bedrift. Alt dette har vi styr på og du får fri adgang til juridiske dokumenter.

2. Budsjett

Vi har utrolig mye data fra drift av butikkene, som vi har programmert til at vi enkelt kan gi deg et 3-årig budsjett. Du får svar på spørsmål som følgende: Hvor mange reoler trenger jeg? Hvor dyrt må lokalet være? Hva er utgifter ved oppstart? Hva er utgifter til drift? Hvor mange ansatte skal jeg ta inn? Hva kan jeg forvente å tjene?

3. Regnskap

Vi har tatt den helt store omgang med regnskapsfører for å gjøre bokføring og regnskap så super enkelt som muligens. Bokføring av kommisjonshandel med brukte vare er nytt for de fleste regnskapskontorer og de vil bruke mye penger på å sette seg inn i driften. Det slipper du ved å arbeide sammen med oss. Vi deler praksis fra butikkenes regnskap og tar møte med den regnskapsfører du velger om du ikke velger våres. Du kommer ikke til å stå alene med regnskap!

4. Kassa

Kassasystem med skærm, scanner og printerVi er utviklere og eiere av kassasystemet Greenloop.no som brukes i butikken. Vi er derfor eksperter på bruken og oppsetning av kassa. Vi gjør alt klar for deg. Sender deg hardware i form av dataskjerm, kontant skuffe, strekkodeskanner, kvitteringsskriver, labelprinter etc. Vi gir full support og kan enda tilpasse systemet etter dine behov.

5. Innretning av butikk

Vi har arkitekt sittende klar med å gi et bud på hvordan du kan innrette din butikk. Vi forhandler en utrolig bra pris på materialer for bygging av standplasser og klargjøring av butikk. Standplassene er gjennomtestet, designet av arkitekt og nemme å flytte på. De dufter også veldig godt av furo!

6. Sosiale medier

Hvordan har du best kontakt med dine kunder? Mye foregår på nett. Her blir du en del av hjemmesiden detgulehus.no, facebook og instagram-kontoene. Etterhvert har vi funnet den beste måte å kommunisere med kundene. Samtidig deler vi erfaringer mellom butikkene, så vi hele tiden fornyer oss. Du blir en del av et fellesskap, som synes det er gøy å lage interagerende fellesskap på nett. Sjekk ut f.eks. DGHSTORD.

7. Drift

Alle spørsmål angående drift kjenner vi veldig godt. Hvor får jeg tag i de billigste bonruller? Skal jeg sette prisene opp før jul? Hvilken type ansatte skal jeg søke etter? Hvilke regler gjelder rundt renhold? Vi jobber hele tiden på å gjøre driften så nem og billig så mulig. Du får direkte kontakt med leverandør til konseptet og vi er hele tiden klar på hjelpe deg i hverdagens spørsmål om drift.

8. Varemerke

Det Gule Hus LogoDet Gule Hus er et patentstyret varemerke, som sikre at kundene som handler i Det Gule Hus kjenner igjen brandet og opplevelsen ved å komme i butikken. Vertskap er det viktigste ordet for hva det betyr å være eier av Det Gule Hus. Med det mener vi, at vi gjør alt hva vi kan for, at du som eier av butikken kan uttrykke deg selv og dine verdier. Intet kan måle seg med den gjennomslagskraft som det personlige inntrykk gir. Det er derfor vi er så interessert i å lære deg å kjenne. Du er verten, som byder folk innenfor i huset.

9. Nettverk

Ved å bli en del av kjeden Det Gule Hus får du del i alle de kontakter vi har etablert og erfaringer med å involvere de lokale aktørene. I oppstarten er det godt å ha involvert lokale næringsdrivende, politikere, foreninger og medier. Vi blir hele tiden bedre og bedre til å engasjere folk rundt oss. Skal vi sette det litt på spissen, så mener vi selv, at vi er fremtidens løsning på overforbruk jevnfør FNs bærekraftsmål nr.12. Gled deg til å være med på å endre folks oppfattelse av gjenbruk. 

10. Fellesskap

Den siste og kanskje viktigste pointe er nok, at du blir en del av fellesskapet som jobber med det samme som deg og for deg. Du har hele tiden nogen å prate med. Vi deler nedturer og oppturer sammen. Får en butikk en kjempegod ide, så blir den delt til de andre. Du har support på alle dele av konseptet. Vi gleder oss til å lære deg å kjenne!

 

For oss i Det Gule Hus er du som lokal kjenning uvurderlig i forhold til suksessen! Lokalt kjennskap er nøkkelen til å skape en butikk med liv og god handel. Det Gule Hus er en sosial møteplass, der gjør opp med anonymt overforbruk. Vi er et fellesskap som satser på lokal handel og personlig betjening. Et folkets hus om du vil. Gled deg til oppleve engasjementet og støtten fra lokalbefolkningen! 

 

Du er velkommen til å ringe til gründeren Niels: +47 46296697

    

Få vår guide med 5 tips for å starte din egen bruktbutikk

 

Skriv informasjonen din her så sender vi guiden vår som pdf til innboksen din

Gå til e-posten din for å hente dine 5 tips for å starte en bruktbutikk selv